شاید اگر قصد و نیتتون برای مدیریت رسانه خوندن جدی شده باشه فهمیده باشید که رشته مدیریت رسانه در مقطع ارشد در ذیل مجموعه علوم ارتباطات اجتماعی قرار میگیره و دفترچهای که در آزمون ارشد به شما میدن حاوی دروس مجموعه علوم ارتباطاته. با این حال برای قبولی در رشته مدیریت رسانه شما باید به سؤالات 5 درس از 10 درس این دفترچه پاسخ بدین؛ این سؤالات مربوط به درسای مبانی کلی ارتباط جمعی، مدیریت، اخلاق و معارف اسلامی، روش تحقیق و زبان انگلیسی میشه.
طبیعتا هر کدوم از این درسا منابع مختلفی براشون وجود داره اما یکی از سردرگمیهای اصلی داوطلبها همیشه این بوده که کدوم منابع رو بخونن؛ من اینجا لیست منابع پیشنهادی خودم رو مینویسم و شما میتونید لیست من رو با پیشنهاد دیگه تطبیق بدید و به بهترین تصمیم در نهایت برسید؛ اما بر اساس همین لیست پیشنهادی، رتبههای تک رقمی کنکور ارشد مدیریت رسانه رو مشاوره دادم.
ضرایب دروس آزمون ارشد مدیریت رسانه
فقط یه نکته مهم و اون اینکه اولاً شما باید بدونید که ضرایب دروس امتحانیتون به شکله؛ این کمک میکنه که وقتتون رو برای خوندن دروس تنظیم کنید؛ طبق آخرین دفترچه راهنمای آزمون کارشناسی ارشد برای رشته مدیریت رسانه دو درس مدیریت و مبانی کلی ارتباط جمعی ضریب 4 دارن، این یعنی اینکه این دو درس خیلی مهمن و هر کی خوب بتونه این درسا رو بخونه و بزنه جزو قبولیاس. درس زبان ضریب 3 داره؛ زبان درسیه که مزیت رقابتی محسوب میشه و هر کی بتونه زبان رو خوب بزنه خودش رو از رقبا جدا کرده چون اکثراً بچهها درس زبان رو سفید میزارن و یا درصدهای خیلی کمی دارن. روش تحقیق و اخلاق و معارف اسلامی هم هر دو ضرایبشون 2 هست.
منابع پیشنهادی آزمون ارشد مدیریت رسانه
خب اول راجع به موارد امتحانی ضریب 4 صحبت میکنم؛ به نظر من برای مدیریت باید 3 تا کتاب رو درست و حسابی بخونید: کتاب اول کتاب مبانی سازمان و مدیریت دکتر سیدرضا سید جوادین؛ کتاب دوم کتاب مبانی سازمان و مدیریت دکتر مقیمی و کتاب سوم رفتار سازمانی استفین رابینز ترجمه دکتر پارسائیان و اعرابی. توصیه اکید میکنم که کتاب بهتر از فلش کارته ولی گروه دی ال ام فلش کارتهای خیلی خوبی داره که میتونید بهجای کتابهای مدیریت اونا رو هم تهیه کنید و بخونید.
برای موفقیت در پاسخ به سؤالات درس مبانی کلی ارتباط جمعی خوندن کتابهایی بیشتری نسبت به مدیریت لازمه؛ پیشنهاد من اول از همه خوندن کتاب نظریههای انتقادی رسانه دکتر سید محمد مهدی زاده هستش؛ همچنین حتماً ارتباط شناسی 2 دکتر محسنیان راد باید خونده شه. «عصر اطلاعات» مانوئل کاستلز رو هم بخونید و سعی کنید کتاب «نظریه سواد رسانهای» جیمز پاتر رو هم مطالعه کنید. پیشنهاد میکنم کتاب «یک جهان، چندین صدا: ارتباطات و جامعه امروز و فردا» با ترجمه ایرج پاد هم خونده بشه. برای جمعبندی کتاب مبانی ارتباط جمعی ماهان رو پیشنهاد میدهم.
برای درس روش تحقیق کتاب روشهای تحقیق در علوم اجتماعی، ارل ببی با ترجمه دکتر رضا فاصل اولین پیشنهاد منه. در کنار این درآمدی بر تحقیق کیفی نوشته اووه فلیک رو هم بخونید و برای جمعبندی روش تحقیق ماهان رو هم بخونید.
برای اخلاق و معارف اسلامی دو تا پیشنهاد اصلی وجود داره که هر سال اغلب سؤالات از این دو تا کتاب اومده؛ کتاب اخلاق و تربیت اسلامی نوشته محمد تقی رهبر و محمد حسین رحیمیان و اندیشه اسلامی 1 و 2 نوشته آیتالله سبجانی و محمد رضایی.
اما زبان؛ سختترین کار ممکن پیشنهاد کتاب منبع برای درس زبانه چون زبان یاد گرفتن برای هر کی قلق خاص خودش رو داره ولی با این وجود پیشنهاد میکنم کتاب ۵۰۴ واژه ضروری تافل رو بخونید و همچنین کتاب زبان عمومی ارشد و دكتری خانم زهرا آهنگر رو هم بخونید.